ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι πιο γοητευτικές Old Town της Ευρώπης !!

Οι παλιές πόλεις πάντα έκλεβαν τις εντυπώσεις ακόμα και από τις πιο μοντέρνες και αστραφτερές μεγαλουπόλεις. Πίσω από τα τείχη, τις παλιές τους πόρτες, την αρχιτεκτονική τους και στα υπόγεια κρύβονται όλα τα μυστικά του προορισμού που έχετε επιλέξει να επισκεφτείτε. Στα στενά δρομάκια τους θα συναντήσετε όλη την ιστορία, τη ταυτότητα και την ιδιαιτερότητα κάθε πόλης. 
Φανταστείτε την Πράγα χωρίς την πλατεία της Παλιάς Πόλης, τη Φλωρεντία χωρίς το Παλιό Κέντρο της, τη Ρώμη χωρίς το Trastevere, ακόμα και την Αθήνα χωρίς τη Πλάκα. Ακόμα και οι ντόπιοι, όταν θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο, όταν θέλουν να ξαναβρούν το λόγο που έχουν επιλέξει να μένουν σε αυτή τη πόλη στα δρομάκια τους καταλήγουν.

Staré Město, Πράγα

Γεμάτη από θρύλους και ιστορίες. Γύρω από την κεντρική της πλατεία δεκάδες μουσεία, εκκλησίες, γοτθικά κτίρια και πλακόστρωτα δρομάκια. Εδώ θα δείτε το άγαλμα του Γιαν Χους, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Ανάκτορο Κίνσκι από το μπαλκόνι του οποίου ο Κλέμεντ Γκότβαλντ οδήγησε το 1948 την τότε Τσεχοσλοβακία στον κομμουνισμό, την εκκλησία της Παρθένου του Τιν με το μυτερό θόλο και το Δημοτικό Μέγαρο, που αποτελεί το πιο σημαντικό αρ-νουβό κτίριο της Πράγας.

Travel photo: Artiste.gr



 

 Gamla Stan, Στοκχόλμη

H παλιά πόλη της Στοκχόλμης χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και αποτελείται από μεσαιωνικά δρομάκια και γραφικά κτίρια. Θα πιείτε την καλύτερη σοκολάτα παρέα με θεϊκή μηλόπιτα στο Kaffekoppen, απέναντι από το Μουσείο Νόμπελ.
 
 Trastevere, Ρώμη
Ρωμαϊκά ερείπια, επιβλητικοί καθεδρικοί, palazzos, σιντριβάνια θα συναντήσετε μεταξύ άλλων, στο Trastevere, τη παλιά πόλη της Ρώμης.  Μια γοητευτική γειτονιά όπου το παλιό συναντά το μοντέρνο με τον αυθόρμητο τρόπο. Δίπλα στα ιστορικά κτίρια ομάδες μοντέρνου χορού δίνουν παράσταση στο δρόμο, υπόγεια εστιατόρια σερβίρουν gourmet πιάτα, αρχαίες πλατείες φιλοξενούν καλλιτεχνικές δράσεις, ενώ διατηρητέα κτίρια έχουν μετατραπεί σε gallery. 
 
Innere Stadt, Βιέννη
Ακόμη και σήμερα παραμένει η ψυχή της πόλης. Εδώ βρίσκονται μερικά από τα δημοφιλή αξιοθέατα της: όπως η Όπερα, ο Καθεδρικός St. Stephens, το Μουσείο Albertina, το Παλάτι Hofburg Palace και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας. Στα σοκάκια της θα βρείτε άμαξες, καλλιτέχνες του δρόμου, μικρές μπουτίκ που ανήκουν σε νέους σχεδιαστές, ενώ απο τα ανοιχτά παράθυρα θα ακούγεται κλασική μουσική. 
Παλιά Πόλη, Άμστερνταμ
Οριοθετείται από τα πέντε κανάλια, Singel, Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht και Singelgracht. Ό,τι και να ψάξετε θα το βρείτε σε αυτό το σημείο της πόλης. Ιστορία, διασκέδαση, αρχιτεκτονική, ψώνια, coffee shops, bars, εστιατόρια, boutique ξενοδοχεία. Όλα βρίσκονται εδώ και περιτριγυρίζονται από ρομαντικές γεφυρούλες, τοίχους ντυμένους από αναρριχητικά, υπαίθρια ανθοπωλεία με πολύχρωμες τουλίπες και χαρούμενους ντόπιους που πηγαινοέρχονται στις δουλειές τους με ποδήλατα. 
Αν βρεθείτε εδώ μη χάσετε την εκκλησία Oude Kerk, το παλιότερο κτίριο της πόλης, που χρονολογείται από το 1300, αλλά και το εντυπωσιακό Royal Palace. 

 Ιστορικό Κέντρο, Φλωρεντία
Μαγεία. Με μια μόνο λέξη μπορεί να περιγράψει κανείς το Ιστορικό Κέντρο αυτής της πανέμορφης πόλης. Δεν θεωρείται τυχαία  Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Εδώ βρίσκονται όλα τα αξιοθέατα και φυσικά τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της: από τον επιβλητικό Καθεδρικό μέχρι το  Ponte Vecchio. Κάθε δρόμος και μια ιστορία, κάθε γωνιά και μια ομορφιά για να ανακαλύψετε.

  
Stare Miasto, Κρακοβία

Κατά τη διάρκεια της μέρας, την περιοχή περιπολούν λεγεώνες από τουρίστες. Μόλις πέσει το σούρουπο, όμως, οι περιηγητές αποχωρούν και οι κάτοικοι της Κρακοβίας διεκδικούν ξανά τη Rynek Glowny, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης. 

 
Παλιά Πόλη, Ταλίν
Ένας περίπατος στα δαιδαλώδη λιθόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης (Vanalinn), που συγκαταλέγεται στη λίστα με τα μνημεία της UNESCO, αρκεί για να μεταφερθείτε αυτόματα στον Μεσαίωνα. Περιπλανηθείτε στις παλιές γειτονιές των εμπόρων και στον λόφο Toompea, δίπλα σε μεσαιωνικά εργαστήρια, πέτρινους οβελίσκους και καθολικούς ναούς, αλλά και σοκολατερί, υπαίθριους καλλιτέχνες και ντόπιους με θεατρικές μεσαιωνικές στολές που σερβίρουν παραδοσιακά εδέσματα. Σταθείτε στην κεντρική πλατεία Raekoja Plats, όπου δεσπόζει από τον 13ο αιώνα το γοτθικού ρυθμού δημαρχείο, με τον χαρακτηριστικό οκταγωνικό πύργο- σήμα κατατεθέν του Ταλίν. Στον αριθμό 11 θα δείτε και το παλαιότερο εν λειτουργία φαρμακείο της Ευρώπης – από το 1422. Παραδίπλα, η εκκλησία St. Olav's κατείχε τον τίτλο του ψηλότερου κτιρίου της μεσαιωνικής Ευρώπης (με ύψος 160 μ. τότε και 124 μ. σήμερα). Ανεβείτε τα 258 σκαλιά μέχρι το παρατηρητήριο για να απολαύσετε την πανοραμική θέα στην πόλη. 
   
   

http://www.arttravel.gr
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολια σας ...

ATHENS the time is.. Αθήνα η ώρα ειναι ..

ADDTHIS