ATHENS the time is now .. Αθήνα η ώρα ειναι ..

Ταξίδια !!

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...Εδω ειναι το ταξίδι !!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

10 χώρες για να ταξιδέψετε το 2014

Γυρίσαμε τον κόσμο και βρήκαμε τις 10 χώρες που φέτος αξίζουν την προσοχή σας. Από τη μικροσκοπική Σρι Λάνκα και τον ανεξερεύνητο Παναμά ως την καρτποσταλική Νορβηγία και την “διπλανή” μας Σλοβενία, όλες έχουν ένα καλό λόγο να σας κάνουν να ετοιμάσετε βαλίτσες.


Νότια Αφρική / Ναμίμπια
Αν και πρόκειται για δύο διαφορετικές χώρες στο νότο της αφρικανικής ηπείρου, είναι δύσκολο να επισκεφθεί κανείς τη μια χωρίς να δει και τη γειτόνισσά της. Αφετηρία το κοσμοπολίτικο Κέιπ Τάουν όπου φυσικές ομορφιές συνυπάρχουν με trendy καταστήματα, εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας σε πρώην βιομηχανικές περιοχές και πολλά ακόμα πρωτοποριακά projects. Η Ναμίμπια μπήκε στο ραντάρ της ποπ κουλτούρας πριν λιγά χρόνια, όταν η Angelina Jolie και ο Brad Pitt έμειναν σε ένα resort της χώρας, στις ακτές του Ατλαντικού, περιμένοντας τη γέννηση του τρίτου παιδιού τους. Εκτός από εντυπωσιακά τοπία με αχανείς ερήμους με πανύψηλους κατακόκκινους αμμόλοφους και μια ακτογραμμή σπαρμένη με ξασπρισμένους σκελετούς φαλαινών και αρχαία ναυάγια, η Ναμίμπια προσφέρει πάρκα θηραμάτων, εναέριο σαφάρι και φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα σε απομονωμένα σημεία της χώρας. Η Ναμίμπια παραμένει ευχάριστα αναλλοίωτη και η κυβέρνησή της επιθυμεί να τη διατηρήσει ακριβώς έτσι.


Μπούρμα
Τα τελευταία χρόνια γίνονται τεράστιες αλλαγές στη Μιανμάρ, όπως αλλιώς είναι γνωστή (και Βιρμανία ως το 1989)  η μεγαλύτερη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας. Το στρατιωτικό καθεστώς γίνεται λιγότερο αντι-δημοκρατικό και κάνει ανοίγματα προς τη Δύση. Τη φετινή χρονιά, η χώρα περιμένει περίπου 3 εκατομμύρια επισκέπτες. Αξίζει να είστε ένας από αυτούς που θα δουν πρώτοι την ανέγγιχτη χώρα που βρέχεται από τη Θάλασσα του Ανταμάν.
Βραζιλία
Για τις παραλίες της Ipanema και της Copacabana, για το θρυλικό Maracana, για το ποδόσφαιρο, για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις από τις 12 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, το καρναβάλι, την ατελείωτη σάμπα, για το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή που αγκαλιάζει την πόλη από το 1931, για το φαγητό, για  το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο, τον Αμαζόνιο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτείτε φέτος την πέμπτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Φιλιππίνες 
Μετά την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Χαϊγιάν τον περασμένο Νοέμβριο, κάθε πέσο που προέρχεται από τον τουρισμό είναι σωτήριο για την ανάκαμψη της νησιωτικής χώρας. Σε ένα κράτος που αποτελείται από 7.107 νησιά, τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στη θάλασσα. Με αφετηρία σας την πρωτεύουσα Μανίλα, θα εξερευνήσετε αμέτρητες πολιτιστικές και φυσικές ομορφιές.
Παναμάς
Η ανεξερεύνητη χώρα της κεντρικής Αμερικής βρίσκεται μοιραία στη σκιά των πολυδιαφημισμένων νησιών της Καραϊβικής που βρίσκονται στα βορειοδυτικά της. Κι όμως, ο Παναμάς μπορεί να αποτελέσει την ιδανική αφετηρία ή τερματισμό σε ένα άκρως ενδιαφέρον ταξίδι στην κεντρική Αμερική. Hot spots τα νησιά San Blas, Bocas del Toro και Coiba.
Κούβα
Στην Κούβα το αποικιακό μπαρόκ μπερδεύεται με τα φοινικόδεντρα, το παλαιωμένο ρούμι και το άρωμα των τυλιγμένων στο χέρι Montecristo. Νιώθουμε ότι η επανάσταση σβήνει σιγά σιγά αλλά ο μύθος του Τσε αναπνέει ακόμα στα στενά της και στην ψυχή των Habaneros. Η νύχτα σε αυτή τη χώρα είναι πάντα γλυκιά. Βόλτες με vintage αμερικάνικα αυτοκίνητα ανάμεσα στα αποικιακά σπίτια, ηλικιωμένοι στα σκαλοπάτια τους να πίνουν το καλύτερο ρούμι του κόσμου και να παίζουνντόμινο, οι νεαροί χορεύουν ρούμπα ξεκινώντας από αυτοσχέδια πάρτι στο δρόμο για να καταλήξουν στα κλαμπ. Ναι, η Κούβα είναι φτωχή σε χρήμα αλλά πλούσια σε ψυχή και πολιτισμό. Και οι κάτοικοί της πάντα πρόθυμοι να σε ξεναγήσουν, να σου χαμογελάσουν, να σου χαρίσουν ένα χειροποίητο πούρο και να σου μαγειρέψουν στα paladares που ξεφυτρώνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα. Εδώ, η αλλαγή είναι αργή, όσα αργά κυλούν και οι ρυθμοί της ζωής. Η Κούβα είναι σαν τη salsa: δεν υπάρχουν κανόνες. Είναι αυτό που θέλεις εσύ να είναι.

Travel photo: Artiste.gr
 ΜΕΡΟΣ  1ο



ΜΕΡΟΣ  2 

Νορβηγία
Η χώρα που φημίζεται για τα φιόρδ με θέα που κόβει την ανάσα, τους καταρράκτες, τα απομονωμένα χωριά με τα περίεργα ονόματα και το εκθαμβωτικό Βόρειο Σέλας είναι πιθανότατα η πιο ανεξερεύνητη και εξωτική γωνιά της Ευρώπης. Από το design Όσλο ως το καρτποσταλικό Μπέργκεν, η Νορβηγία αποτελεί πάντα ένα ταξίδι-πρόκληση.
Σρι Λάνκα
Για 25 χρόνια (1983-2009) το νησιωτικό κράτος του Κόλπου της Βεγγάλης στην άκρη της Ινδίας μαστιζόταν από τον εμφύλιο μεταξύ της κυβέρνησης και των αυτονομιστών Tamil. Μετά τη λήξη του όμως, εγκαινιάστηκε μια νέα εποχή για τούτο το πανέμορφο νησί που μοιάζει με πελώριο τροπικό ζωολογικό κήπο με ελέφαντες που περιπλανώνται ελεύθεροι, νεροβούβαλους που τεμπελιάζουν στους ορυζώνες και μαϊμούδες που πηδούν από δέντρο σε δέντρο, παρθένες παραλίες με χιλιόμετρα λευκής άμμου, βουδιστικούς ναούς και πελώρια βουνά. Ειδικό μέσο για να την εξερευνήσετε, το ποδήλατο.
Σκωτία
Μετά την επιτυχία του Homecoming Scotland 2009, όταν άνθρωποι με σκωτσέζικη καταγωγή ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο στην πατρίδα των προγόνων τους για να πάρουν μέρος σε φεστιβάλ, πάρτι και άκρως ενδιαφέρουσες διοργανώσεις, αποφάσισαν να το επαναλάβουν και φέτος. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε ίχνος σκοτσέζικου αίματος μέσα σας για να πάρετε μέρος στα events που κορυφώνονται το καλοκαίρι.
Σλοβενία
Η βαλκανική χώρα που συνορεύει με την Αυστρία στα βόρεια, την Ιταλία στα δυτικά, την Ουγγαρία στα βορειοανατολικά και την Κροατία στα νότια και τα νοτιοανατολικά παραμένει για τους περισσότερους μια χώρια-μυστήριο. Κι αυτό γιατί μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας κατάφερε να μείνει έξω από τα φώτα τις δημοσιότητας. Από την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα με τα μπαρόκ και αρ νουβό κτίρια ως τις Ιουλιανές Άλπεις για σκι και την πολυφωτογραφημένη λίμνη Μπλεντ, η κοσμοπολίτικη Σλοβενία αποτελεί την πιο κοντινή μας ταξιδιωτική πρόκληση για το 2014. Άλλωστε, δεν μας μας δυσκολέψει καθόλου: ανήκει ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει υιοθετήσει το ευρώ.
Πηγή: matadornetwork.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολια σας ...

ADDTHIS

ATHENS the time is.. Αθήνα η ώρα ειναι ..