ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ευρώπη: για λάτρεις της αδρεναλίνης . . .

Όλοι ξέρουμε ότι η Γηραιά Ήπειρος είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για τον πολιτισμό, την ιστορία και τη γαστρονομία της, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να σας προσφέρει μερικές από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις. 
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε τις μπότες σας και να σβήσετε από την ατζέντα σας τα μουσεία.  
Στη θέση τους σημειώστε παγετώνες, ηφαίστεια, πελώρια κύματα και αλπικά μονοπάτια.

Travel photo: Artiste.gr  

Κανάρια Νησιά, Ισπανία
Το σύμπλεγμα των ισπανικών νησιών έξω από τις ακτές του Μαρόκου δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα ηφαιστειογενή νησάκια έχουν άγρια τοπία με απότομα βουνά και φιλόξενους κατοίκους ενώ τμήματά τους προστατεύονται από την Unesco και αποτελούν παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης, της πεζοπορίας, της ποδηλασίας και των καταδύσεων. 

  
Μαδέρα, Πορτογαλία
Το νησάκι της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό αποτελεί το καλά κρυμμένο μυστικό για τους λάτρεις της καλής ζωής. Λουλούδια παντού, εντυπωσιακά τοπία καλυμμένα με ένα είδος δάφνης που σχηματίζει ολόκληρα δάση, δυνατό, γλυκόπιοτο κρασί, λιμάνι γεμάτο κρουαζιερόπλοια και το μεγαλύτερο ετήσιο σόου πυροτεχνημάτων στον κόσμο την Πρωτοχρονιά. Πρόσφατα το ανακάλυψαν και οι λάτρεις της περιπέτειας αφού είναι ιδανικό για surfing και πεζοπορία στα μονοπάτια της ενδοχώρας. Πιο δημοφιλής η ανάβαση στην βραχώδη κορυφή Αriero σε ένα άγριο και σεληνιακό τοπίο.
Δολομίτες, Ιταλία
Η οροσειρά των Δολομιτών στη Βόρεια Ιταλία προσφέρει τα πάντα: καταπληκτική πεζοπορία, γραφικά ορεινά χωριά, παγετώνες, λίμνες και ένα άκρως ενδιαφέρον πολιτιστικό περιβάλλον, που είναι σπάνιο ακόμα και στην υπόλοιπη Ιταλία. Η περιοχή είναι δημοφιλής μεταξύ των πεζοπόρων και των αεροπτεριστών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά είναι επίσης ένας διεθνώς αναγνωρισμένος προορισμός για σκι και snowboard κατά τους χειμερινούς μήνες. 
  
Ισλανδία
Δεν είναι μια πόλη αλλά ολόκληρη η χώρα μια απέραντη “πίστα” για τους λάτρεις της αδρεναλίνης. Αφήνοντας την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, οι επισκέπτες της Ισλανδίας έρχονται αντιμέτωποι με άγριους και απότομους γκρεμούς, καταρράκτες, ηφαίστεια και παγωμένες λίμνες-καθρέφτες, θερμές πηγές και παραδεισένιες γαλάζιες λίμνες. Μοναδική εμπειρία το Βόρειο Σέλας αλλά και το ταξίδι στην παγωμένη λίμνη Jökulsárlón, στην άκρη του παγετώνα Breiðamerkurjökull, τον οποίο μπορείς κανείς να εξερευνήσει με snowmobile.
Mont-Blanc, Γαλλία
Πέραν του ότι είναι ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Mont Blanc είναι μια πραγματική Μέκκα για όσους αναζητούν μοναδικές στιγμές περιπέτειας. Είτε ψάχνετε για μια απαιτητική ανάβαση προς την κορυφή, είτε αναζητάτε την ευκαιρία να εξερευνήσετε το εσωτερικό ενός παγετώνα ή να κάνετε αλεξίπτωτο πλαγιάς σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορεινά τοπία της Γης, θα το βρείτε στο Mont Blanc.


Berchtesgaden Alps, Γερμανία
Οι βαυαρικές Άλπεις στα σύνορα με την Αυστρία αποτελούν τον παράδεισο για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της ορειβασίας. Η περιοχή απέχει μόλις μισή ώρα από το κοσμοπολίτικο Σάλτσμπουργκ και είναι γεμάτη μονοπάτια όλων των επιπέδων δυσκολίας. Καλύτερο όλων, αυτό που βρίσκεται γύρω από τη παγωμένη λίμνη Königssee ανάμεσα σε πανύψηλα βουνά. Κι αν κουραστείτε, το τελεφερίκ θα σας χαρίσει την καλύτερη θέα.
  
Interlaken, Ελβετία
Ολόκληρη η περιοχή προστατεύεται από την Unesco και χαρακτηρίζεται από χιονισμένες βουνοκορφές και αλπικές λίμνες ενώ περιλαμβάνει δύο από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία για τους λάτρεις της περιπέτειας: την κορυφή Jungfrau και τον παγετώνα Altesch, τον μεγαλύτερο στις Άλπεις. Εκτός από πεζοπορία και ορειβασία, οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν το τρένο Jungfaubahn και να φτάσουν στα βουνά και τους παγετώνες.
Tarifa, Ισπανία
Η ηλιόλουστη παραλία στο στενό του Γιβραλτάρ είναι γνωστή σε όλη την Ισπανία για ένα πράγμα: τον άνεμο. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις χρυσές αμμουδιές και τις παραλίες με τα τιρκουάζ νερά, η πόλη αποτελεί έναν κορυφαίο διεθνή προορισμό για wind και kite-surfing. Εναλλακτικά, οι βραχώδεις λόφοι της ενδοχώρας είναι δημοφιλείς στους ορειβάτες και τους πεζοπόρους, που απολαμβάνουν μαγευτικά ηλιοβασιλέματα πάνω από το Γιβραλτάρ, με το περίγραμμα του Μαρόκου να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

Αλπικός δρόμος Grossglockner, Αυστρία
Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη αλπική διαδρομή της Ευρώπης στα νότια της Αυστρίας. Φέρει το όνομα της ψηλότερης βουνοκορφής της χώρας και είναι ανοιχτός στους οδηγούς από την άνοιξη ως το φθινόπωρο χαρίζοντάς τους υπέροχη θέα στο μεγαλύτερο παγετώνα της Αυστρίας, τον Pasterze. Οι πιο δραστήριοι εξερευνούν τμήματα της διαδρομής με ποδήλατα.
                                                                   at: http://www.arttravel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολια σας ...

ATHENS the time is.. Αθήνα η ώρα ειναι ..

ADDTHIS