ATHENS the time is now .. Αθήνα η ώρα ειναι ..

Ταξίδια !!

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...Εδω ειναι το ταξίδι !!

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οι πιο cool διαδρομές με τα κοκκινα λεωφορεία ...


Ναι είναι τουριστικά, γεμάτα επισκέπτες με έτοιμες τις φωτογραφικές μηχανές για το επόμενο κλικ. Τα χαρακτηριστικά κόκκινα, διώροφα λεωφορεία όμως, είναι η ιδανική επιλογή για όσους έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους. Κάτι σαν υπερεντατικό μάθημα-εισαγωγή στα σημαντικότερα αξιοθέατα της κάθε πόλης. Δείτε τα !! 
Αθήνα  !!!
Πρόκειται για μια περιήγηση με το διώροφο λεωφορείο της Αθήνας με ανοιχτή οροφή, που έχει ως αφετηρία την Πλατεία Συντάγματος. Μπορείτε εύκολα να επισκεφτείτε τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, τα αρχαία μνημεία, μερικά από τα πιο σπουδαία μουσεία στον κόσμο, και φυσικά τον Παρθενώνα. Η Αθήνα είναι μία πόλη όπου συνυπάρχουν η αρχαία εποχή και το σήμερα, μια σπάνια εμπειρία που δεν πρέπει κάποιος να χάσει. 
Διάρκεια: 90 λεπτά
Συχνότητα: 30 λεπτά




Λονδίνο
Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό λεωφορείο στον κόσμο. Το κόκκινο λεωφορείο ξεκινά από την πλατεία Trafalgar, συνεχίζει στην περιοχή Strand και τον επιβλητικό Καθεδρικό του Αγίου Παύλου, το Monument που αποτελεί την ψηλότερη πέτρινη στήλη στον κόσμο (από αυτό το σημείο ξεκίνησε η Μεγάλη Φωτιά του 1666) και καταλήγει στον Tower of London.
Νέα Υόρκη
Αφετηρία της διαδρομής το Χάρλεμ, με τη αφροαμερικανική κουλτούρα με το Central Park και τη διάσημη Fifth Avenue να ακολουθούν. Το λεωφορείο συνεχίζει στο Μπρόντγουεϊ όπου χτυπάει η καρδιά του θεάτρου και των σόου, με το Greenwich Village και τη Little Italy νοτιότερα. Στον τερματικό Whitehall θα επιβιβαστείτε στο Staten Island Ferry για την καλύτερη θέα στο Άγαλμα της Ελευθερίας, τη Γέφυρα του Μπρούκλιν και το Μανχάταν.
Μόσχα
Σημείο εκκίνησης στη ρωσική πρωτεύουσα είναι το Πάρκο Victory εκεί όπου τιμώνται οι νίκες των σοβιετικών κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Περνώντας κάτω από την αψίδα του θριάμβου, γιορτάζετε ακόμα μια παλαιότερη νίκη, αυτή τη φορά εναντίον του Ναπολέοντα. Μη χάσετε το ξενοδοχείο Ukraina και το Πανεπιστήμιο, δύο από τους εμβληματικούς ουρανοξύστες του Στάλιν και καταλήξτε στη γέφυρα Kamenny, πίσω από τους πολύχρωμους τρούλους του καθεδρικού του Αγίου Βασιλείου και την Κόκκινη Πλατεία.
  
Ταλίν 
Επιβιβαστείτε στο λεωφορείο που σας περιμένει δίπλα από το υπερμοντέρνο εμπορικό δίπλα από την μεσαιωνική πύλη και στο μνημείο Russalka, το μπρούντζινο άγαλμα ενός αγγέλου που κρατά ένα σταυρό και δείχνει ένα ναυάγιο των τελών του 19ου αιώνα. Συνεχίστε στην περιοχή όπου το 1989 συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Εσθονοί και πιασμένοι χέρι χέρι τραγουδούσαν πατριωτικά τραγούδια ζητώντας την απόσχιση της χώρας τους από τη Σοβιετική Ένωση, κατά τη λεγόμενη “Επανάσταση του τραγουδιού”. Το τέλος της διαδρομής γίνεται πίσω από το πάρκο του Μοναστηριού της Αγίας Μπριγκίτα που κασταστράφηκε το 16ο αιώνα.
Στοκχόλμη
Η χτισμένη πάνω σε 14 νησιά πόλη δεν θα μπορούσε παρά να έχει οικολογικό λεωφορείο για τις βόλτες των επισκεπτών της. Θα σας ξεναγήσει στο λαβύρινθο των μεσαιωνικών δρόμων της παλιάς πόλης, θα δείτε τον καθεδρικό και το παλάτι για να συνεχίσετε τη βόλτα κατά μήκος της αποβάθρας. Σειρά έχει το Δημαρχείο, όπου απονέμονται τα βραβεία Νόμπελ για να καταλήξει η βόλτα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και στην πανεπιστημιούπολη. 
Βουδαπέστη
Μπορεί η απόσταση από τον καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου ως το κάστρο να μην είναι μεγάλη αλλά θα πάτε από τη μια πόλη (Πέστη) στην άλλη (Βούδα) περνώντας από την τεράστια πλατεία των Ηρώων και τη Γέφυρα των Αλυσίδων στο Δούναβη. Μη χάσετε την εκκλησία Matthias και τον Πύργο των Ψαράδων. 
Παρίσι
Αφετηρία η Porte d’Orléans, η πύλη από όπου μπήκαν τα άρματα των συμμάχων τον Αύγουστο του '44 για να απελευθερώσουν την πόλη. Συνεχίστε στους κήπους του Λουξεμβούργου, στο διάσημο Quarter Latin, στο καθεδρικό της Notre Dame διασχίζοντας το Σηκουάνα για να ολοκληρώσετε τη βόλτα στο Κέντρο Πομπιντού και στον Gare du Nord.
Ρώμη
Σε αυτή τη βόλτα τα φώτα πέφτουν όπως είναι φυσικό στη δεξιά όχθη του Τίβερη: τα αρχαία λουτρά, η Fontana di Trevi, o Λόφος του Καπιτωλίου, η Αγορά, το Κολοσσαίο και το Circus Maximus όπου παίρνετε μια γεύση από την δόξα της αρχαίας Ρώμης. Κατεβείτε στη γειτονιά Ostiense για χαλάρωση και παγωτό. 
  
Μαδρίτη
Σημείο εκκίνησης της βόλτας στην πόλη οι δίδυμοι κεκλιμένοι ουρανοξύστες Puerta de Europa. Συνέχεια στη διάσημη Piazza de Colon, η δεύτερη πιο γνωστή πλατεία της Μαδρίτης με το άγαλμα του Κολόμβου, το μνημείο ανακάλυψης της Αμερικής και την γιγαντιάια Ισπανική σημαία να ανεμίζει από πάνω του. Εκεί βρίσκεται η Calle Serano, με τα καλύτερα αλλά και ακριβότερα καταστήματα της Μαδρίτης. Συνεχίζετε στην Plaza Cibeles, μια από τις ωραιότερες πλατείες της πόλης, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ένα μεγάλο σιντριβάνι με την θεά Κυβέλη επάνω σε ένα άρμα που σέρνουν λιοντάρια. Ιδανικό φινάλε με μια σειρά από γκαλερί και πανέμορφους κήπους.
                                                  

                                      See more at: http://www.arttravel.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολια σας ...

ADDTHIS

ATHENS the time is.. Αθήνα η ώρα ειναι ..