ATHENS the time is now .. Αθήνα η ώρα ειναι ..

Ταξίδια !!

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...Εδω ειναι το ταξίδι !!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πάρκα τα 28 πιο όμορφα στον κόσμο . . .

Λίμνες, καταρράκτες, περίεργα γλυπτά, μπόλικο πράσινο και ντόπιοι που απομακρύνονται για λίγο από τη βουή της μεγαλούπολης τους.
Δείτε τα ομορφότερα πάρκα-οάσεις στην καρδιά του μεγαλύτερων πόλεων.

Travel photo: Artiste.gr


Keukenhof, Lisse, Ολλανδία
Ο μεγαλύτερος κήπος λουλουδιών στον κόσμο εγκαινιάστηκε το 1949 από τον τότε δήμαρχο του Lisse. Κάθε χρόνο φυτεύονται περισσότεροι από 7 εκατομμύρια βολβοί που ανθίζουν κάθε άνοιξη. Ιδανική περίοδος για να απολαύσετε τα αμέτρητα χρώματα είναι από τα μέσα Μαρτίου ως τα μέσα Μαΐου.


Stanley Park, Βανκούβερ
Αποτελεί τον παράδεισο των Καναδών για τρέξιμο, περίπατο και ποδήλατο στην σκιά χιλιάδων κέδρων και ελάτων δίπλα στο νερό. Θερινό θέατρο, γήπεδο γκολφ και πισίνα συμπληρώνουν τις εγκαταστάσεις του.


City Park, Νέα Ορλεάνη
Το εντυπωσιακό πάρκο λειτουργεί από το 1853 και διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από βελανιδιές – κάποιες άνω των 600 ετών – στον κόσμο. Διαθέτει πέτρινες γέφυρες, συντριβάνια, λούνα παρκ, γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, βοτανικούς κήπους, ιππικό όμιλο αλλά και λίμνες.


Golden Gate Park, Σαν Φρανσίσκο
Χτισμένο σε μια τεράστια έκταση από αμμόλοφους, το πάρκο λειτουργεί από το 1870 και δέχεται 13 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Διαθέτει λίμνες, γήπεδα, ιαπωνικούς κήπους και μουσεία ενώ φτάνει ως την Ocean Beach, όπου θα δείτε από ψηλά τους σέρφερ να δαμάζουν τα κύματα.


Namba Parks, Οσάκα, Ιαπωνία
Αποτελεί αστική όαση που άνοιξε το 2003 και εκτείνεται σε πολλά επίπεδα δίπλα στο 30όροφο σύμπλεγμα γραφείων και καταστημάτων δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Περιλαμβάνει από λαχανόκηπους, ποταμάκια και συντριβάνια μέχρι καταρράκτες και καταλαμβάνει το χώρο του πρώην γηπέδου μπέιζμπολ της Οσάκα.


Forest Park, Σαιντ Λούις
Το πάρκο όπου πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1904 ανακαινίζεται για να γίνει ακόμα πιο κομψό. Θα δείτε από αρ ντεκό θερμοκήπιο και μουσεία μέχρι ζωολογικό κήπο. Πάρτε μέρος σε μια από τις ξεναγήσεις για να δείτε άγριες γαλοπούλες, σπάνιες κουκουβάγιες και περισσότερα από 100 ζώα που έχουν καταγραφεί στο πάρκο.




Ibirapuera Park, Σάο Πάολο, Βραζιλία
Άνοιξε το 1954 και φέρει την υπογραφή του γνωστού βραζιλιάνου αρχιτέκτονα, Oscar Niemeyer, ο οποίος σχεδίασε και πολλά από τα κτίρια που φιλοξενεί το πάρκο όπως το πλανητάριο που μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο. Τις Κυριακές οι επισκέπτες κάνουν ηλιοθεραπεία δίπλα στη λίμνη συντροφιά με ένα βιβλίο ή περιοδικό που δανείζονται δωρεάν από τη βιβλιοθήκη του πάρκου.


Englischer Garten, Μόναχο
Λειτουργεί από το 1789 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο ή βάρκα ενώ το καλοκαίρι θα κάνετε ηλιοθεραπεία μαζί με τους ντόπιους και θα κατευθυνθείτε για παγωμένη μπύρα στον πολυφωτογραφημένο Chinese Tower.


Balboa Park, Σαν Ντιέγκο
Για απολαύσετε το πανέμορφο πάρκο της καλιφορνέζικης πόλης θα χρειαστείτε περισσότερες από μια επισκέψεις. Κι αυτό γιατί διαθέτει 15 μουσεία, βραβευμένο κήπο με τριαντάφυλλα, καρουζέλ του 1910 με σκαλισμένα στο χέρι ζώα, 105 χιλιόμετρα μονοπατιών για πεζοπορία και ποδηλασία αλλά και πολυφωτογραφημένο κτίριο με λίμνη, που στεγάζει πάνω από 2000 είδη φυτών.


Ueno Park, Τόκιο
Πάνω από χίλιες κερασιές είναι φυτεμένες δεξιά κι αριστερά από τον κεντρικό δρόμο και κάθε άνοιξη χαρίζουν ένα μοναδικό ροζ και λευκό πέπλο στο πάρκο. Επισκεφτείτε το ζωολογικό κήπο για να δείτε τεράστια panda αλλά και το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο για πλούσιες συλλογές από υφάσματα και κεραμικά μέχρι πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά.


Civic Space Park, Φοίνιξ
Λειτουργεί από το 2009 και σήμα κατατεθέν του είναι το γλυπτό που μοιάζει με απόχη και κινείται με ανάλογα με τον αέρα ενώ το βράδυ είναι φωτισμένο με πολύχρωμα φώτα. Στο πάρκο έχουν τοποθετηθεί και φωτοβολταϊκά πάνελ.


Parque Quinta Normal, Σαντιάγο, Χιλή
Παραμένει το αγαπημένο καταφύγιο των ντόπιων για οικογενειακές βόλτες στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας και στο Μουσείο Σιδηροδρόμων αλλά και βαρκάδα στη λίμνη.


Mount Faber Park, Σιγκαπούρη
Καταλαμβάνει το δεύτερο υψηλότερο λόφο της πόλης με θέα στο λιμάνι και το ανατολικό τμήμα της Σιγκαπούρης. Το σκηνικό του είναι ρομαντικό ενώ από εδώ θα πάρετε και το τελεφερίκ για το Sentosa Island, το διάσημο νησάκι με πεντάστερα ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και θεματικά πάρκα.


Vondelpark, Άμστερνταμ
Σε κεντρική τοποθεσία, κοντά στο πρόσφατα ανακαινισμένο Rijksmuseum, το πάρκο αποτελεί δημοφιλή χώρο χαλάρωσης με φόντο καστανιές και λιμνούλες. Δείτε το άγαλμα του ποιητή Joost van den Vondel και το ψάρι-γλυπτό του Πικάσο ενώ το καλοκαίρι θα παρακολουθήσετε συναυλίες στο ανοιχτό θέατρο.


Park Güell, Βαρκελώνη
Το πολύχρωμο και παραμυθένιο πάρκο φέρει την υπογραφή του Antoni Gaudí και δημιουργήθηκε μεταξύ 1900 και 1914, στο λόγο της συνοικίας Gracia με υπέροχη θέα στην πόλη. Θα δείτε συντριβάνια με δράκους διακοσμημένα με το πολύχρωμο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη, ένα τεράστιο φυσικό μπαλκόνι με θέα σχεδόν όλη τη Βαρκελώνη αλλά και ένα σπιτάκι στο οποίο ο ίδιος ο αρχιτέκτονας έχει μείνει σε κάποιο διάστημα της ζωής του.



Parc des Buttes-Chaumont, Παρίσι
Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης και άνοιξε το 1867 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ναπολέοντα Γ'. Η μορφολογία του εδάφους του είναι απότομη ενώ χρησιμοποιήθηκε δυναμίτης να δημιουργηθούν η σπηλιά, οι λίμνες και οι καταρράκτες του. Διασημότερο αξιοθέατο του πάρκου είναι ο Temple de la Sibylle, εμπνευσμένος από τους ρωμαϊκούς ναούς, που βρίσκεται σε λόφο πάνω από τη λίμνη.




Griffith Park, Λος Άντζελες
Έχει αποτελέσει σκηνικό για τα γυρίσματα ταινιών όπως “Επαναστάτης χωρίς αιτία” και “Επιστροφή στο μέλλον” ενώ εκτός από αμφιθέατρο συναυλιών διαθέτει και πλανητάριο. Στη ψηλότερο σημείο του πάρκου, το όρος Hollywood προσφέρει υπέροχη θέα στην κοιλάδα.


Central Park, Νέα Υόρκη
Λένε πως το πιο διάσημο πάρκο της χώρας είναι η “αυλή” για κάθε νεοϋορκέζο: εδώ έρχονται για χαλάρωση, για τρέξιμο, ποδηλασία και πικ-νικ ενώ ανάμεσα στα αξιοθέατά του είναι ο ζωολογικός κήπος, το θρυλικό καρουζέλ αλλά και δύο παγοδρόμια. Η δημιουργία του ξεκίνησε το 1857 ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητες ταινίες.




Shanghai Houtan Park, Σανγκάη
Η πρώην βιομηχανική ζώνη κατά μήκος του ποταμού Huangpu μετατράπηκε το 2010 σε πράσινη έκταση με πεζόδρομους, παγκάκια και χώρους αναψυχής ενώ τοποθέτησαν κι ένα σύστημα φιλτραρίσματος για τον καθαρισμό των μολυσμένων νερών του ποταμού.


Lumpini Park, Μπανγκόκ
Εδώ η μέρα ξεκινά με τους ντόπιους να κάνουν τάι τσι, βόλτες και βαρκάδα στη λίμνη. Το πάρκο αποτελεί όαση στο χαοτικό κέντρο της πόλης ενώ σε αυτό ζουν και μεγάλες σαύρες.


Chapultepec Park, Πόλη του Μεξικού
Η περιοχή χρησιμοποιούνταν για λόγους αναψυχής ήδη από την εποχή των Αζτέκων. Νοικιάστε ένα Segway για να το εξερευνήσετε και γίνετε ένα με τους ντόπιους για να κάνετε πικ-νικ και να επισκεφτείτε το ζωολογικό κήπο και τα μουσεία, που έχει ελεύθερη είσοδο τις Κυριακές.


Minnehaha Park, Μινεάπολις
Κάθε εποχή αλλάζει και η όψη του πάρκου πάνω από τον Μισισίπι: ανθισμένα αγριολούλουδα την άνοιξη και το καλοκαίρι, αμέτρητες αποχρώσεις του καφέ και του πορτοκαλί το φθινόπωρο και ο παγωμένος καταρράκτης που μοιάζει με γλυπτό το χειμώνα.


Hyde Park, Λονδίνο
Κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται το αγαπημένο πάρκο των λονδρέζων για πικ-νικ, ηλιοθεραπεία, ποδηλασία αλλά και κολύμπι ή βαρκάδα στη λίμνη Serpentine. Εδώ μεταξύ άλλων θα δείτε το μνημείο προς τιμή της Πριγκίπισσας Νταϊάνα ενώ κάθε χρόνο φιλοξενούνται συναυλίες αλλά και η Winter Wonderland με λούνα παρκ, παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικες αγορές κ.α.




Millennium Park, Σικάγο
Λειτουργεί από το 2004 και αμέσως έγινε το αγαπημένο σημείο χαλάρωσης για ντόπιους και επισκέπτες, παντρεύοντας τη μοντέρνα τέχνη και αρχιτεκτονική με την φύση. Διάσημο αξιοθέατο του πάρκου είναι το Cloud Gate, το γλυπτό από ανοξείδωτο ατσάλι που αντανακλά τον ουρανό.


Villa Doria Pamphili, Ρώμη
Το μεγαλύτερο πάρκο της Ρώμης σχεδιάστηκε στα 1600 ως ιδιωτικό κτήμα με βίλα, κήπους-έργο τέχνης, συντριβάνια, καταρράκτες και γλυπτά. Προσφέρει και υπέροχη θέα στην πόλη.


Royal National City Park, Στοκχόλμη
Τρία πάρκα μέσα και γύρω από την πόλη αποτελούν το βασιλικό εθνικό πάρκο. Θα δείτε άγρια ζώα, από ελάφια μέχρι 100 είδη πουλιών ενώ θα επισκεφτείτε και πολλά μουσεία και θέατρα.




Beihai Park, Πεκίνο
Το γαλήνιο πάρκο του 10ου αιώνα βρίσκεται κοντά στην Απαγορευμένη Πόλη και μας ταξιδεύει πίσω στα χρόνια της αυτοκρατορικής Κίνας με όμορφα τοπία, κιόσκια, βουδιστικούς ναούς και μεγάλη λίμνη.


Phoenix Park, Δουβλίνο
Εκατοντάδες άγρια ελάφια τριγυρίζουν ελεύθερα στο πάρκο και τη λίμνη στα δυτικά της πόλης. Ανάμεσα στα αξιοθέατά του ο ζωολογικός κήπος του 1831 και ο μεσαιωνικός πύργος.



                                    See more at: http://www.arttravel.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολια σας ...

ADDTHIS

ATHENS the time is.. Αθήνα η ώρα ειναι ..