ATHENS the time is now .. Αθήνα η ώρα ειναι ..

Ταξίδια !!

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου ...



Εκείνη τη μαγική ώρα που ο ήλιος υποχωρεί, που ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει όσα φώτισε την προηγούμενη ημέρα. Eπιλέξαμε για να κάνουμε το γύρο του κόσμου παρέα με το arttravel.gr.

Ελβετικές Άλπεις

 
Ο ήλιος δύει πίσω από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Ελβετικών Άλπεων. Για να δει κάποιος αυτή τη θέα πρέπει να είναι δεινός ορειβάτης, αλλά το θέαμα αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Καμπότζη

 
Δεν θα δείτε σε απόλυτη ησυχία τις ακτίνες του ήλιου να ακουμπούν τις κορφές του ναού Phnom Bakheng, μιας και ήδη από τις 4 το απόγευμα πλήθος κόσμου μαζεύεται για να παρακολουθήσει τις αντανακλάσεις του στη λίμνη Tonlé Sap, η επιφάνεια της οποίας παίρνει φωτιά.

The Taj Mahal, Ινδία

 
Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου και το καταλαβαίνει κανείς την ώρα αυτή της ημέρας όταν οι ακτίνες του ήλιου αγκαλιάζουν τα λευκά μάρμαρά του, τους μιναρέδες του, τις τοιχογραφίες, τους θόλους και τους καταπράσινους κήπους του λούζοντας τα με ένα γλυκό πορτοκαλί χρώμα.

Ζανζιβάρη

 
Είναι ένα όμορφο νησί της Τανζανίας, ανοιχτά των ακτών της Αφρικής με πολλές λευκές αμμουδιές από όπου μπορεί να δεις το καυτό ήλιο της Αφρικής να σβήνει στα νερά του ωκεανού που για λίγα λεπτά βάφονται κατακόκκινα.

Maasai Mara, Κένυα

 
Εμπειρία ζωής το να βρεθεί κάποιος σε ένα τέτοιο παρθένο μέρος στη καρδιά της Αφρικής τη στιγμή που όλος ο τόπος με ένα μαγικό τρόπο αποκτά μια ομιχλώδης απόχρωση του πορτοκαλί.

Port Waikato, Νέα Ζηλανδία

 
Στη παραλία της μικρής πόλης Port Waikato μαζεύονται οι σέρφερς από όλο τον κόσμο για να δαμάσουν τα κύματα την ώρα που ο ορίζοντας παίρνει χιλιάδες χρώματα γύρω από τον πύρινο ήλιο που δύει.

Lofoten, Νορβηγία

 
Δεν πρόκειται ακριβώς για ηλιοβασίλεμα, αλλά για τον Ήλιο του Μεσονυχτίου που λάμπει μυστηριώδεις στα μέσα του αρχιπελάγους της Νορβηγίας από τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα Ιουλίου διατηρώντας τη περιοχή στο γοητευτικό μεταίχμιο μέρας και νύχτας.

Κάιρο, Αίγυπτος

 
Ζεστός κόκκινος ήλιος παραιτείται των δυνάμεων του πίσω από τις Πυραμίδες της ερήμου. Καμιά φωτογραφική μηχανή δεν μπορεί να συλλάβει την ομορφιά και τη γαλήνη αυτής της στιγμής.

Borneo, Μαλαισία

 
Δεν ξέρουμεΑΝ είναι ένα από καλύτερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου, είναι όμως σίγουρα από τα πιο ροζ. Ιδανικά συνοδεύεται με μια κούπα από χειροποίητα noodles, τα οποία πωλούνται στους πάγκους σε κάθε γωνιά αυτού του λιμανιού.

Σαντορίνη

 
Δύσκολα να περιγράψει κανείς την ιεροτελεστίας της δύσης του ηλίου σε αυτό το νησί. Κάτι μαγικό συμβαίνει και μοιάζει όλη η πλάση να απαρνείται τα χρώματα της, τα οποία συγκεντρώνονται και στροβιλίζονται στο πυρήνα του βασιλιά-ήλιου. Μια μαγική δύναμη βυθίζει τα πάντα στο νησί σε κόκκινο βαθύ χρώμα.

Βενετία, Ιταλία

 
Ναι, είναι όμορφη όλες τις στιγμές της ημέρας. Η ώρα του δειλινού όμως κρύβει μια άλλη γοητεία. Ενώ ο ήλιος χάνεται στη Μεσόγειο και τα πρώτα φώτα τις πόλεις ανάβουν, οι τελευταίες ακτίνες τρέχουν να κρυφτούν μέσα στα κανάλια. Η πόλη μοιάζει πιο ήσυχη και πιο ήρεμη από ποτέ. Ιδανικά σημεία για να την απολαύσετε σε τούτη τη γαλήνη είναι από ένα βαπορέτο στο Μεγάλο Κανάλι, από τη γέφυρα Accademia ή τη κορυφή της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργιου.

Αλάσκα

 
Δεν τη φανταζόσασταν στην λίστα μας, αλλά ναι, τα σκοτεινά πευκοδάση, οι παγωμένες λίμνες, οι χιονισμένες βουνοκορφές και η άχλυ του δειλινού συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό. Κύριο χαρακτηριστικό του, το έντονο κίτρινο χρώμα που βάφει τον ουρανό.

Γκραν Κάνυον

 
Οι βράχοι, οι ρωγμές τους, οι κορφές τους και τα νερά που κυλούν ανάμεσα τους αποκτούν μια έντονη απόχρωση του κόκκινου. Όλο το φαράγγι μοιάζει να καίγεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολια σας ...

ADDTHIS

ATHENS the time is.. Αθήνα η ώρα ειναι ..