ATHENS the time is now .. Αθήνα η ώρα ειναι ..

Ταξίδια !!

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...Εδω ειναι το ταξίδι !!

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Γιάλοβα, ένας εναλλακτικός προορισμός ...


14-10-2014 12:42
Την Πύλο την γνωρίζετε σίγουρα. Είναι μια πανέμορφη περιοχή της Μεσσηνίας που αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, καθώς συνδυάζει την παράδοση και την ιστορία με νησιώτικο χρώμα και τουριστικές υποδομές. Έτσι,“πρωταγωνιστεί” πάντα ανάμεσα στις προτάσεις για διακοπές και υποδέχεται χιλιάδες κόσμου, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Κοντά στην Πύλο βρίσκεται και ένας άλλος γραφικός οικισμός, αυτός της Γιάλοβας. Πρόκειται για  παραθαλάσσιο χωριό χτισμένο στο μυχό του όρμου του Ναυαρίνου. Η ευρύτερη περιοχή φημίζεται για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα και κατατάσσεται ανάμεσα στους σημαντικούς υγρότοπους της Πελοποννήσου και των Βαλκανίων.
 
Το Διβάρι, η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, αποτελεί σημαντικό σταθμό για χιλιάδες πουλιά που χρησιμοποιούν τη διαδρομή της Δυτικής Ελλάδας κατά τη μετανάστευση. Οι φυσιολάτρες σπεύδουν εκεί για να θαυμάσουν τα 271 είδη πουλιών που έχουν καταγραφεί, μεταξύ των οποίων 81 έχουν αναγνωρισθεί ως απειλούμενα στην Ευρώπη και 4 παγκοσμίως.
 
Ο επισκέπτης, ανάλογα με την εποχή, θα δει διάφορα μεγάλα και εντυπωσιακά πουλιά, όπως ερωδιούς, τουρλίδες και ψαραετούς, όπως και μικρότερα αλλά εξίσου όμορφα.
 
Μαζί με τον όρμο της Βοϊδοκοιλιάς, τη χαρακτηριστική παραλία που μοιάζει να “σχεδιάστηκε” με διαβήτη και δίνει την εντύπωση μιας μεγάλης αμμουδερής “αγκαλιάς”, αποτελούν περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε!
 
Και μπορεί ο βιότοπος της Γιάλοβα να είναι αγαπημένη εκδρομή των φυσιολατρών, όμως και ο ίδιος ο οικισμός έχει πιστούς φίλους. Σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από την Καλαμάτα, η Γιάλοβα σας περιμένει για να ανακαλύψετε τις μαγευτικές της παραλίες και να χαλαρώσετε με το  ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολια σας ...

ADDTHIS

ATHENS the time is.. Αθήνα η ώρα ειναι ..