ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Τα πιο εντυπωσιακά ποτάμια του πλανήτη ...

Ποταμοί που διασχίζουν δεκάδες χώρες. Αναβλύζουν από πηγές του παραδείσου χύνονται με το πιο δραματικό τρόπο σε θάλασσες και ωκεανούς, δημιουργούν εντυπωσιακούς καταρράκτες και παραδεισένιες λίμνες. Ποταμοί που σαν φίδια κινούνται ανάμεσα από τροπικά δάση και μυστικά χωριά ιθαγενών. Μπορεί να μην φτάσουμε ποτέ στις όχθες τους, αλλά να αξίζει να έχουμε δει την ομορφιά τους, έστω από τις καλύτερες φωτογραφίες τους. 

Travel photo: Artiste.gr

Αμαζόνιος, Βραζιλία Τον αποκαλούν “πνεύμονα της γης” και όχι άδικα. Περιλαμβάνει πάνω από τα μισά εναπομείναντα τροπικά δάση του πλανήτη, ενώ αποτελεί το καταφύγιο για το 1/10 των γνωστών ειδών της γης. Το μεγαλύτερο κομμάτι του τροπικού δάσους του Αμαζονίου βρίσκεται στη Βραζιλία (60%) ενώ το υπόλοιποι το μοιράζονται άλλες οκτώ χώρες τις Λατινικής Αμερικής. Οι τρόποι για τον εξερευνήσετε πολλοί. Ο πιο αυθεντικός ίσως είναι με μια παραδοσιακή βάρκα lancha, στην οποία θα επιβιβαστείτε από τη Βολιβία.





Ζαμβέζης, Νότια Αφρική Είναι ο ποταμός που δημιουργεί τους περίφημους και εντυπωσιακούς καταρράκτες της Βικτώρια. Ενώ, η Ζάμπια την οποία διασχίζει κατά κύριο λόγο πήρε το όνομα της από αυτόν. Εκτός από εντυπωσιακούς καταρράκτες στο διάβα του δημιουργούνται και πανέμορφες λίμνες κάποιες από αυτές τεχνητές. Η μεγαλύτερη του κόσμου είναι η Καρίμπα και βρίσκεται στη συμβολή των παραποτάμων του Σανιάτι και Καφούε και έχει μήκος 280 χλμ. και πλάτος 40 χλμ.



Καχαμπόν, Γουατεμάλα Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του είναι όταν διασχίζει το Εθνικό Πάρκο Semuk Champey, εκεί όπου σχηματίζει μικρές ή μεγαλύτερες λίμνες με τιρκουάζ και σμαραγδένια νερά.



Ποταμός Σέπικ, Νέα Παπούα, Γουινέα Θεωρείται ο Αμαζόνιος της Ασίας και αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια οικοσυστήματα του πλανήτη. Εδώ, οι θρύλοι λένε πως φτιάχνουν φωλιές τα πουλιά του παραδείσου. Διασχίζει οροσειρές, πυκνά τροπικά δάση, δημιουργεί βάλτους, λίμνες πριν τα νερά του καταλήξουν με τον δραματικό τρόπο στη θάλασσα Μπίσμαρκ. κάνοντας μια διαδρομή 1.000 χιλιομέτρων. Σε μεγάλο τμήμα του πραγματοποιούνται κρουαζιέρες μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να γνωρίσει το πολιτισμών των ντόπιων, όμως αν φτάσετε μέχρι εκεί αποφύγετε τα μηχανοκίνητα μέσα και επιλέξετε ένα κανό για να πάτε από το ένα χωριό στο άλλο.



Δούναβης, Ευρώπη Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης μετά το Βόλγα. Πηγάζει από το Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας και πριν καταλήξει στη Μαύρη Θάλασσα μέσω του Δέλτα του διασχίζει τέσσερις πρωτεύουσες χωρών της κεντρικής Ευρώπης, αλλά πολλές άλλες μικρότερες πόλεις. Οι ωραιότερες στάσεις μιας κρουαζιέρας σε αυτόν αποτελούν φυσικά, η Βιέννη και η Βουδαπέστη.



Ιραουάντι, Μιανμάρ Στη ντόπια διάλεκτο το όνομα του μεταφράζεται στο ποταμό των ελεφάντων, γιατί παλαιότερα υπήρχαν πολλοί στις όχθες του. Πηγάζει από πηγές στο όρος Χακαμπό Ραζί που βρίσκεται στα σύνορα με την Κίνα. Διαρρέει πολυάριθμες πόλεις, ανάμεσα στις οποίες και τις Μανταλάι, Μπάμο, Πγιε (Πρόμε) και Χενζάντα πριν τα νερά του εκβάλλουν στον Ινδικό ωκεανό. Η καλύτερη εποχή για να βρεθείτε εδώ είναι την άνοιξη που λιώνουν οι πάγοι στα βουνά και τα νερά του γίνονται πιο ζωηρά. Ποταμός



Κενάϊ, Αλάσκα Διατρέχει 82 μίλια του Χερσονήσου της Αλάσκας. Τα νερά του είναι διάσημα για τους σολομούς του. Κάθε χρόνο από το τέλος του φθινοπώρου και όλο το χειμώνα μέχρι την άνοιξη, οι σολομοί κολυμπούν ανάποδα τα νερά του για να γεννήσουν. Στις όχθες του παραμονεύουν πολλά ζώα, κυρίως αρκούδες που περιμένουν τα κοπάδια από τους σολομούς για να τραφούν.



Νείλος, Αίγυπτος Ένα ταξίδι στο Νείλο, το μεγαλύτερο ποτάμι του κόσμου, αποτελεί πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Μέχρι πρόσφατα αν ήθελες να πλεύσεις στην γη των Φαραώ έπρεπε να επιλέξεις μεταξύ των μεγάλων, μοντέρνων και συχνά απρόσωπων κρουαζιερόπλοιων και των feluccas μικρά άβολα ιστιοφόρα. Πλέον υπάρχει μία τρίτη μοναδική επιλογή. Η dahabiya είναι ένα μεγάλο δικάταρτο ιστιοφόρο με καμπίνες, όπου παρέχει την δυνατότητα ιστιοπλοΐας στο Νείλο.



Caño Cristales, Κολομβία Είναι γνωστός και ως «Ο ποταμός των 5 χρωμάτων», «Το υγρό ουράνιο τόξο» ή ακόμη και «Το πιο όμορφο ποτάμι στον κόσμο», χάρη στα εκπληκτικά χρώματα του όπως κίτρινο, πράσινο, μπλε, μαύρο και ειδικά το κόκκινο του φυτού Macarenia clavigera που βρίσκεται στον βυθό του ποταμού που του δίνει και τη μοναδική εμφάνιση.





                         
                              See more at: http://www.arttravel.gr/index.php?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολια σας ...

ATHENS the time is.. Αθήνα η ώρα ειναι ..

ADDTHIS