ATHENS the time is now .. Αθήνα η ώρα ειναι ..

Ταξίδια !!

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Σποράδες . . . Οι 15 ωραιότερες παραλίες !!




Μια τους και μόνο φωτογραφία είναι ικανή να μας κάνει να ετοιμάσουμε βαλίτσα για να βουτήξουμε στα κρυστάλλινα νερά τους. Σε αυτό το απίθανο γαλάζιο με το καταπράσινο φόντο. Χρυσαφένιες αμμουδιές, πεύκα μέχρι εκεί που σκάει το κύμα και σκηνικό που κάνει μονίμως το γύρο του κόσμου. Εμείς επιλέξαμε μερικές από τις αμέτρητες υπέροχες παραλίες των Σποράδων και σας τις παρουσιάζουμε.


Αλόννησος

Άγιος Δημήτριος ΓΙΑ πολυακουσμένα περισσότερους ΕΙΝΑΙ Η. ΚΑΛΥΤΕΡΗ Παραλία ΤΟΥ νησιου ενώ πολλές φορές έχει μπει Στη ΛΙΣΤΑ ΜΕ τις καλύτερες παγκοσμίως. Είναι πολύ μεγάλη με καταγάλανα διάφανα νερά, κατάλευκα βότσαλα που τις δίνουν ένα εξωτικό χρώμα ενώ απέναντί ​​της βρίσκεται το μικρό νησάκι Περιστέρα.






Κοκκινόκαστρο ΑΠΟ ΠΙΟ τις εντυπωσιακές Παραλίες ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΟ νησιου χαρακτηριστικό Κόκκινο Χρώμα Των απότομων βράχων, τη βαθιά γαλάζια θάλασσα, την κίτρινη άμμο, τις πολύχρωμες πέτρες και τα πράσινα πεύκα. Προσεγγίζοντας την παραλία από ψηλά, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα του τεράστιου κόκκινου γκρεμού που συνεχίζει μέχρι βαθιά μέσα στη θάλασσα σχηματίζοντας ένα μικρό ακρωτήρι. Στο βυθό της υπάρχουν ερείπια αρχαίας πόλης.






Μηλιά ΤΟ γαλαζοπράσινο Της θάλασσας σας προσκαλεί ΝΑ ανακαλύψετε ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ θαυμαστό βυθού. Η Μηλιά είναι μια παραλία σε έναν μικρό κόλπο κρυμμένη μέσα σε πυκνό πευκοδάσος. Κατηφορίζοντας προς την παραλία μέσα από το δάσος ξαφνικά προβάλλουν τα καταγάλανα νερά να λαμπυρίζουν ανάμεσα στα πεύκα.




Λεφτός Γιαλός Παραλία ΠΟΥ θυμίζει καρτ ποστάλ ΜΕ γκρίζους βράχους, λευκές πέτρες και πολύ ψιλά πετραδάκια. Απολαύστε τη μοναδική θέα προς τα δύο ερημονήσια, τα Δύο Αδέλφια. Μπορείτε να πάτε είτε οδικώς 7,5 χλμ. είτε με βάρκα 40 λεπτά. Είναι πολύ ήσυχο το περιβάλλον αν εξαιρέσει κανείς τις ώρες που η παραλία κατακλύζεται από εκδρομείς που φθάνουν με εκδρομικά σκάφη από τη Σκόπελο και τη Σκιάθο.






Σκόπελος

Μηλιά ΓΙΑ πολλούς ΕΙΝΑΙ Η. ομορφότερη Παραλία Της Σκοπέλου. Είναι μεγάλη, με γαλαζοπράσινα καθαρά νερά και εκπληκτικό βυθό. Είναι πολυσύχναστη την υψηλή καλοκαιρινή περίοδο, αλλά εάν περπατήσετε προς το τέλος της θα βρείτε μικρούς ήσυχους κολπίσκους πίσω από τα βράχια. Ακριβώς απέναντι από τη Μηλιά βρίσκεται ένα μικρό ερημονήσι που ονομάζεται Δασιά. Όπου σύμφωνα με τον μύθο ένας μεγάλος θησαυρός βρίσκεται θαμμένος σε μια βαθιά σπηλιά.






Στάφυλος ΑΠΟ ΠΙΟ τις δημοφιλείς ΚΑΙ πολυσύχναστες Παραλίες ΤΟΥ νησιου ΚΑΙ Η. ΠΙΟ κοντινή ΣΤΗΝ Πόλη Της Σκοπέλου. Όμορφος κόλπος με πεντακάθαρα διάφανα νερά που πήρε το όνομά του από τον μυθικό Πρίγκιπα Στάφυλο. Ο τάφος του βρέθηκε στο μικρό ακρωτήρι στην άκρη της παραλίας, μαζί με το χρυσό του ξίφος το οποίο εκτίθεται στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Η μισή παραλία είναι οργανωμένη ενώ η υπόλοιπη είναι ιδανική για όσους προτιμούν την ηρεμία. Βρίσκεται 4 χλμ νότια της Χώρας.






Λιμνονάρι ΟΜΟΡΦΗ Παραλία ΜΕ ήρεμα Νερά ΚΑΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ, ψιλή άμμο. Η παράδοση λέει πως πήρε το όνομά της από τον θεό του πολέμου τον Άρη (Λίμνη του Άρη), που μαγεύτηκε από την ομορφιά και τη γαλήνη του, μιας και τα νερά του έμοιαζαν με τα γαλήνια νερά μιας λίμνης.






Πάνορμος Κατάφυτη, απάνεμη παραλία με βότσαλα και τιρκουάζ νερά που βαθαίνουν απότομα. Εκτός από την μεγάλη παραλία με βότσαλα θα βρείτε και πολλά μικρά κολπάκια, τα οποία οι ντόπιοι ονομάζουν Αντρίνες. Το όνομα τους το πήραν από την Αντρίνα, μια γυναίκα πειρατή που έφτασε σε εκείνο το σημείο με το καράβι της γεμάτο πειρατές, με σκοπό να το κατακτήσει. Οι άντρες της όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τους Σκοπελίτες και όταν η Αντρίνα έμαθε τα άσχημα νέα, έπεσε στην θάλασσα και πνίγηκε. Ο Πάνορμος βρίσκεται περίπου 15 χλμ. νοτιοδυτικά τη χώρας.






Σκιάθος

Λαλάρια ΣΤΟ βορειοανατολικό άκρο ΤΟΥ νησιου βρίσκεται Η. Παραλία "Λαλάρια", μία από της ομορφότερες της Ελλάδας. Ο βοριάς πέφτει με μανία πάνω στους απόκρημνους ολόλευκους βράχους, που ορθώνονται επιβλητικοί πάνω από τη θάλασσα και δημιουργεί, εκατομμύρια χρόνια τώρα, τα ολοστρόγγυλα, λευκά βότσαλα τα "λαλάρια" τα οποία καλύπτουν όλη την παραλία. Η πασίγνωστη "Τρύπια Πέτρα" στέκει φρουρός στην άκρη της παραλίας. Η άγρια ​​ομορφία του τοπίου και η πραγματικά πεντακάθαρη θάλασσα πραγματικά θα σας μαγέψουν. Από το λιμάνι της Σκιάθου ξεκινούν καθημερινά, όταν ο καιρός το επιτρέπει, βάρκες για τα "Λαλάρια".






Κουκουναριές Η. δημοφιλέστερη Παραλία Της Σκιάθου ΚΑΙ Μιά ΑΠΌ τις γνωστότερες Παραλίες Της ευρώπης. Θα την ακούσετε και ως «Χρυσή Άμμο", αφού η άμμος της είναι πολύ λεπτή και λάμπει ολόχρυση κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά και τα πεύκα να φτάνουν ως τη θάλασσα.






Μπανάνα ενας χωματόδρομος ΑΠΌ τις Κουκουναριές οδηγεί ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ Αγαπημένη Παραλία Των γυμνιστών. Λεγόταν όρμος του Κρασσά αλλά τα τελευταία χρόνια είναι γνωστή ως "Μπανάνα" χάρη στο σχήμα της. Χρυσή άμμος, πεύκα και πεντακάθαρα νερά συνθέτουν το σκηνικό της ενώ την έχουν κατατάξει ως μια από τις πιο σέξι παραλίες παγκοσμίως. Δίπλα της βρίσκεται η πιο απομονωμένη Μικρή Μπανάνα, όπου συχνάζουν πλέον οι γυμνιστές, και που χωρίζεται από τη Μπανάνα από έναν τεράστιο βράχο.




Τσουγκριάς Ο τοπικός Μύθος Θέλει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ πολυακουσμένα Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο στα '60ς και να προσπαθούν με επιμονή να αγοράσουν τον Τσουγκριά, το ακατοίκητο νησάκι απέναντι από την πόλη της Σκιάθου με την υπέροχη παραλία και το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου σκαρφαλωμένο στο βράχο. Κάθε μέρα ξεκινούν καραβάκια που θα σας μεταφέρουν στην παραλία του με το εξωτικό σκηνικό.






Σκύρος

Ατσίτσα Γραφική, μικρή παραλία-λιμανάκι με βότσαλο και άμμο σε περιοχή κατάφυτη με πεύκα. Θα βρείτε ταβέρνα. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, σε απόσταση 18 χλμ. από τη Χώρα.






Μαγαζιά / Μώλος ΔΥΟ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ Παραλίες ΜΕ Ξάνθη άμμο ΣΤΗΝ Ακτή ΚΑΙ ΣΤΟ βυθό, ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar, ταβέρνες και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Λόγω της τοποθεσίας της είναι σχετικά προστατευμένη από τον αέρα και έχει μια υπέροχη θέα προς την Χώρα. Δικαιολογημένα είναι η διασημότερη παραλία στην Σκύρο.




Πεύκος Όμορφος κόλπος ΜΕ πυκνή βλάστηση ΚΑΙ χρυσαφένια άμμο. Η παραλία είναι απάνεμη και ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία ενώ τριγύρω της οι πευκόφυτες πλαγιές στολίζονται με μεγάλα κομμάτια μάρμαρου από το παλιό λατομείο. Στην πλαζ έχει πέτρες και άμμο και στο βυθό έχει άμμο, πέτρες και μερικά βράχια. Θα φτάσετε οδικώς με κατεύθυνση βορειοδυτικά, 11 χλμ από την Χώρα.






                                                    See more at: http://www.arttravel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολια σας ...

ADDTHIS

ATHENS the time is.. Αθήνα η ώρα ειναι ..