ATHENS the time is now .. Αθήνα η ώρα ειναι ..

Ταξίδια !!

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...Εδω ειναι το ταξίδι !!

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης !!

Christmassy!!

Christmassy!
Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle all the way...
All the way to Europe!


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο Δεκέμβριος δε θα μπορούσε να μην είναι γιορτινός! Tα World Events αυτού του μήνα γίνονται Christmas Εvents. Έψαξα, ρώτησα, έμαθα και σας προτείνω τις καλύτερες και πιο αγαπημένες (μου) Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Ευρώπης. Χιλιάδες φωτάκια, εορταστική ατμόσφαιρα, κάλαντα Χριστουγέννων, ξωτικά και τάρανδοι, φρεσκοψημμένα κουλουράκια και ζεστό κρασί στο χέρι. Αυτά τα λίγα αρκούν για να ταξιδέψουμε στις καλύτερες υπαίθριες αγορές, να ταξιδέψουμε στις Χριστουγεννιάτικες Χώρες των Θαυμάτων!

Let's be Christmassy!

1. BIENNH - "Christkindlmärkte”
Χριστούγεννα στη Βιέννη; Δε γίνεται να μην επισκεφτείτε το Viennese Christmas Market μπροστά από το Δημαρχείο. Κάπου εκεί αράζει το πνεύμα των Χριστουγέννων κάτι αιώνες τώρα, γι᾽ αυτό πάρτε καλάθι στα χέρια και περπατήστε όλη την αγορά παρέα του! Το σκηνικό μοναδικό και άκρως εορταστικό, πλούσιο σε εικόνες και αρώματα. Και όταν μπείτε στο Δημαρχείο, θα δείτε έναν υπέροχο χώρο αφιερωμένο στα παιδιά, όπου μπορούν να ψήσουν κουλουράκια ή να φτιάξουν Χριστουγεννιάτικα κεριά. Και στις γωνίες θα συναντάτε χορωδίες να ψέλνουν ύμνους χριστουγεννιάτικους. Ε μα δεν είναι μαγικό;




2. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - Τivoli
Εντάξει, εννοείται ότι και η Κοπεγχάγη είναι στολισμένη και φωταγωγημένη, όπως πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Σε αντίθεση όμως με τις υπόλοιπες, εδώ η ατμόσφαιρα είναι Christmassy, λιγότερο εμπορική και περισσότερο αυθεντική. Μέσα στο Tivoli, θα βρείτε μια τεράστια Χριστουγεννιάτικη σπηλιά με μια αγορά ονειρική , την Yuletide και κάπου εκεί θα αντικρύσετε και τα ξωτικά του πάρκου! Στους κήπους θα ανακαλύψετε ακόμη ένα παγοδρόμιο, το υπέροχο τρενάκι του λούνα πάρκ αλλά και τους πάγκους χειροτεχνίας, ό,τι πρέπει για Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες! Το Tivoli είναι ξακουστό θεματικό πάρκο, που ειδικά στις γιορτἐς μεταμορφώνεται σε κάτι μοναδικό!

3. ΠΡΑΓΑ - Christmas Markets
Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας είναι από τις καλύτερες τις Ευρώπης και η αλήθεια είναι ότι σ᾽ αυτές περισσότερο αναζητά κανείς ασυνήθιστο φαγητό και ποτό, παρά παραδοσιακά δώρα και διακοσμητικά. Λαμβάνει χώρα στην πλατεία της Παλιάς Πόλης και την πλατεία Wenceslas (όπως στο Old King Wenceslas) και εκεί θα σερβιριστείτε και το  "carp", το παραδοσιακό τσέχικο πιάτο. Να δοκιμάσετε και "grog", το λικέρ με μέλι και οπωσδήποτε ανοίξτε καρδιά και αυτιά για τα υπέροχα τσέχικα κάλαντα!




4. ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - Fira de Santa Llucia

Αυτό το Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι της Βαρκελώνης χρονολογείται από το 1786 και κάθε χρόνο προετοιμάζεται επί μήνες! Περισσότεροι από 300 πάγκοι, έξω από τον καθεδρικό ναό, πωλούν κάθε λογής χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα, μαζί με γκι, Αλεξανδριανά αλλά και χριστουγεννιάτικα δέντρα. Θα διασκεδάσετε με την παραδοσιακή ξύλινη φιγούρα Tió, η οποία συμβολίζειτα δώρα που θα έρθουν, θα απολαύσετε χριστουγεννιάτικες παρελάσεις και παραδοσιακούς χορούς και αν είστε τυχεροί, θα παρακολουθήσετε και τη σκηνή της Θείας Γέννησης.
 

5. ΠΑΡΙΣΙ - Les marchés de Noël
Oh, Paris vous sourit! Η προφανής επιλογή στην πόλη των φώτων, το Παρίσι, πρέπει να είναι η αγορά των Χριστουγέννων στα Ηλύσια Πεδία. Καταπληκτικός φωτισμός σε όλο το μήκος της λεωφόρου και 170 πάγκοι που πωλούν τα πάντα! Αν τα Χριστούγεννα είναι για εσάς φωτάκια, φωτάκια και φωτάκια, τότε στο Παρίσι θα βρείτε την ιδανική ατμόσφαιρα! Πάρτε ένα ζεστό κρασί στο χέρι, σκούφο και γάντια για το τσουχτερό κρύο και ξεχυθείτε στη χριστουγεννιάτικη αγορά! Ότι πιο όμορφο και εορταστικό για αυτές τις μικρές δεκεμβριανές ημέρες στο υπέροχο Παρισάκι!


6. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - Plaisirs d'hiver (Winter Wonders)
Οι Βρυξέλλες μπαίνουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων κάθε χρόνο μετο Winter Wonders. Μία αγορά που όλο και μεγαλώνει και φέτος θα ξεπεράσει τα δύο χιλιόμετρα! Θα την πετύχετε σε διάφορες τοποθεσίες στην καρδιά της πόλης, από τη Grand Place μέχρι την πλατεία Ste-Catherine. Μπείτε στο κλίμα, τσουλήστε με έλκηθρο, βολτάρετε στο παγοδρόμιο, χαζέψτε τον τροχό με τα 18.000 φωτάκια ή κάντε τα ψώνια σας τριγύρω στους ξύλινους πάγκους. Ηighlight του Winter Wonders η οθόνη Electrabel Nights στο Grand Place αλλά και στο Galeries Royales Saint-Hubert.
  

                                             7. ΛΟΝΔΙΝΟ - Winter Wonderland
Χτυπἠστε τα παπούτσια σας και ξυπνήστε στη  Χώρα των Θαυμάτων!  Τα Χριστούγεννα θα βρεθείτε στο Λονδίνο, μέσα στο Hyde Park. Εδώ θα βρείτε πληθώρα από ξύλινα σαλέ, σε παλιό και χωριάτικο ύφος, ζεστό άφθονο κρασί, εορταστικά μελόψωμα, κεράσματα, ψιλοακριβούτσικα δώρα και φυσικά κάλαντα υπό το φως των κεριών. Ξεκινήστε με γεμάτο πορτοφόλι αλλά να είστε προετοιμασμένοι και για χριστουγεννιάτικα θαύματα! Η μαγεία των Χριστουγέννων κρύβεται εδώ στο πάρκο και αν θέλετε και ρομαντζάδα, κλείστε και μία ἀμαξα προτού γίνει κολοκύθα...



8. ΤΑΛΙΝ - Christmas Markets
Μια από τις παλαιότερες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, βρίσκεται στο Ταλίν της Εσθονίας. Εδώ έκανε την εμφάνισή του και το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου (πρώτη καταγεγραμμένη δημόσια εμφάνιση του χριστουγεννιάτικου δέντρου ήταν το 1441!). Η Παλιά Πόλη του Ταλίν είναι το κόσμημα της πόλης, μία τοποθεσία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κέντρα στον κόσμο. Εδώ λοιπόν, στο μαγευτικό αυτό σκηνικό, φιλοξενείται η Χριστουγεννιάτικη Αγορά, πλούσια σε τοπικά εδέσματα, χειροτεχνίες και διάφορα άλλα χριστουγεννιάτικα δρώμενα.



9. ΔΡΑΜΑ - Ονειρούπολη
Στην κορυφή των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ελλάδα, παραμένει και φέτος η Ονειρούπολη της Δράμας.  Από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2014 η Ονειρούπολη φιλοξενεί για ένα μήνα περισσότερες από 250 διαφορετικές δράσεις μεταφέροντας μας στην παραμυθένια γιορτινή ατμόσφαιρα και δημιουργώντας ένα φανταστικό περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους. Ζήστε το παραμύθι, ονειρευτείτε και ταξιδέψτε σε Χριστούγεννα ονειρικά! Είναι κοντά, είναι δικό μας και είναι μαγικό!


10. ΒΕΡΟΛΙΝΟ - Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche Μarket
Το Βερολίνο θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως η πρωτεύουσα του Παραδοσιακού Christmas Market, αν κριθεί με βάση την ποσότητα και μόνο - έχει πάνω από πενήντα markets σε όλη την πόλη κάθε χρόνο. Η αγορά στο Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche είναι η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής με περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Θα  βρείτε κοσμήματα, διακοσμητικά αλλά και έργα τέχνης. Μην παραλείψετε να απολαύσετε κάστανα και ζεστό κρασί. Τυπικό, παραδοσιακό και κλισέ αλλά ότι πρέπει για τις παγωμένες ημέρες και νύχτες του Βερολίνου!


                                        Eσείς έχετε πάει σε κάποια από αυτές ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολια σας ...

ADDTHIS

ATHENS the time is.. Αθήνα η ώρα ειναι ..