ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Τα «7 θαύματα» της Μεσσηνίας !!
Με σκοπό να ξεχωρίσουμε τις ομορφιές της Μεσσηνίας κάνουμε μία αυθαίρετη ονομασία, παραλληλίζοντάς τις με τα θαύματα του κόσμου. Έτσι, παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα «7 θαύματα» της Μεσσηνίας, ξεχωρίζοντας φυσικά τοπία, που μόνο εδώ μπορεί να βρει κάποιος, αλλά και ανθρώπινες κατασκευές με μοναδική αρχιτεκτονική στο πέρασμα των χρόνων.


Οι 7 μοναδικές ομορφιές της Μεσσηνίας, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κάποιος σύμφωνα με το «Kalamata IN» είναι οι παρακάτω:


Πολυλίμνιο: Βρίσκεται 32 χλμ από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, αποτελεί ένα σύμπλεγμα λιμνών και καταρρακτών, που δημιουργούν ένα απίστευτα όμορφο τοπίο λόγω του ανώμαλου ανάγλυφου.

Υδροβιότοπος της Γιάλοβας: Παρουσιάζει ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί σταθμό πολλών μεταναστευτικών πουλιών. Τα μοναδικά πουλιά μαγεύουν και συνεπαίρνουν τον επισκέπτη με τις αργές «χορευτικές» κινήσεις τους και παρασύρουν στο ρυθμό τους.

Φαράγγι του Ριντόμου: Βρίσκεται λίγο έξω από την Καλαμάτα στην αρχή της Μεσσηνιακής Μάνης και έχει μήκος 19χλμ. Πρόκειται για ένα σύνολο από απότομους βράχους και παραποτάμους με κρυστάλλινα νερά, τα οποία σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση, δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο με απίστευτη δροσιά.

Το νησιωτικό σύμπλεγμα από τα νησιά Σαπιένζα, Αγία Μαριανή ή Αγία Μαρίνα και Σχίζα: Πρόκειται για επίγειους παραδείσους κοντά στις ακτές της Μεθώνης. Έχουν καταγάλανα νερά, εξωτική βλάστηση στους λόφους τους και αποτελούν καταφύγιο για άγρια πουλιά και ζώα. Ακόμη υπάρχουν θρύλοι που συνδέουν την περιοχή με πειρατές. Ξεχωρίζει βέβαια το νησί σε σχήμα καρδιάς που φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Καρδαμύλη: Ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό στην Μεσσηνιακή Μάνη, με πυργόσπιτα, αμέτρητες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια διάσπαρτα στις κατάφυτες πλαγιές. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη στην Παλιά Καρδαμύλη και το αρχαιολογικό μουσείο.

Αρχαία Μεσσήνη: Βρίσκεται στους δυτικούς πρόποδες του όρους Ιθώμη, κοντά στο σημερινό χωριό Μαυρομάτι. Ένας αρχαιολογικός χώρος που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου τη σπουδαιότητα της πόλης αυτής στην αρχαιότητα.

Κάστρο Μεθώνης: Το κάστρο της Μεθώνης, ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα καστροπολιτείας στον ελληνικό χώρο. Δεσπόζει επιβλητικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Πελοποννήσου, ακριβώς δίπλα από το οχυρωμένο νησάκι Μπούρτζι, με το οποίο ενώνεται μέσω μιας μικρής αψιδωτής γέφυρας.
omorfies-messinias-kastro-methonis
Απο:  
Kalamata IN

ADD THIS 1

ADD THIS 2

Facebook Twitter Google+ Pinterest Tumblr Addthis

ADD THIS ...