ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

5 ανεπανάληπτες διαδρομές στην Ήπειρο ...

Πανέμορφα χωριά, ρομαντικοί περίπατοι και άγρια ομορφιά ...1) Γιάννενα. Μη βιαστείτε να τα προσπεράσετε, είναι μια από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις στην Ελλάδα. Ξεκινήστε νωρίς το πρωί (πριν ξεκινήσουν να καταφθάνουν τα πούλμαν) για ένα ρομαντικό περίπατο στο Ιτς Καλέ, την εσωτερική Ακρόπολη του Κάστρου, με υπέροχη θέα στη λίμνη.
image
2) Ζαγοροχώρια. Η διαδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στα διάσημα και πανέμορφα χωριά Αρίστη, Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, Μονοδένδρι. Εξίσου ωραία όμως είναι και τα λιγότερο γνωστά, το Δίλοφο, το Δίκορφο, το Καπέσοβο και το Διπόταμο που αναδύουν μια αίσθηση περασμένων εποχών. Σαφώς λιγότερο τουριστικά αλλά το ίδιο αυθεντικά και καλοδιατηρημένα.
image
image
3) Μέτσοβο. Συνδυάζει την κουλτούρα με τα τοπικά προϊόντα και τη πανέμορφη φύση. Η πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ διαθέτει μια θαυμάσια και μοναδική μόνιμη συλλογή 250 αντιπροσωπευτικών έργων των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και 20ού αιώνα (Λύτρα, Βολονάκη, Γύζη, Μόραλη, Παρθένη, Μαλέα, Τέτση κ.ά.). Επίσης επισκέψιμα είναι το αναστηλωμένο Αρχοντικό Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα με το Μουσείο λαογραφικής Τέχνης και το οινοποιείο στο ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ.
4) Χαράδρα του Βίκου. Το πέρασμα της χαράδρας είναι μια αρκετά δύσκολή πεζοπορική διαδρομή 11 χιλιομέτρων που διαρκεί 5 ώρες. Αν δεν είστε προπονημένοι προτιμήστε μια πιο εύκολη που ξεκίνα από το χωριό Βίκος, κατηφορίζει ως τις πηγές του Βοϊδομάτη και περιλαμβάνει λίγο περπάτημα στο φαράγγι. Εναλλακτικά διαλέξτε ένα κάποιο από τα πολλά view points: η πιο εντυπωσιακή θέα είναι από τη θέση Μπελόη, στο Βραδέτο (εύκολη πεζοπορία 35 λεπτών). Μια από τις πιο όμορφες και λιγότερο τουριστικές διαδρομές είναι η Τσελέποβο-Σκαμνέλι- Γυφτόκαμπος- Λάιστα- Βωβούσα. Ξεκινά από το Τσελέποβο στο Κεντρικό Ζαγόρι και καταλήγει στον Αώο ποταμό, μέσα από απομονωμένα χωριά και πυκνά δάση.
image
image
5) Τζουμέρκα. Άγρια ομορφιά, παρθένα τοπία. Για τους φανατικούς της πεζοπορίας υπάρχει η διαδρομή Σιράκο-Καλλαρύτες, ένα μονοπάτι 4,5 χλμ. που αρχίζει από την πλατεία του χωριού Σιράκο, κατεβαίνει στην κοίτη του ποταμού Καλλαρύτικου και στη συνέχεια ανηφορίζει προς μοναδικής ομορφιάς πέτρινο χωριό Καλλαρύτες. Στην πλατεία θα ξεκουραστείτε στο παραδοσιακό καφενείο του Ναπολέοντα Ζάγκλη, από τα ωραιότερα και παλιότερα της Ελλάδας.
image
image
image
image
image
image
image
image
 Athens Voice

ADD THIS 1

ADD THIS 2

Facebook Twitter Google+ Pinterest Tumblr Addthis

ADD THIS ...