ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ...

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Οι ωραιότερες κυριακάτικες βόλτες στη Θεσσαλονίκη

Πέντε ιδέες για μια απολαυστική Κυριακή στη Νύμφη του Θερμαϊκού ..



Οι ωραιότερες κυριακάτικες βόλτες στη Θεσσαλονίκη

Ήταν, είναι και θα είναι η αγαπημένη μας. Με έντονο ιστορικό παρελθόν και μνημεία αλλοτινών εποχών, μια κουζίνα που δελεάζει κάθε γευσιγνώστη και ωραία στέκια για all day απολαύσεις, η Θεσσαλονίκη είναι μια ολοζώντανη πόλη γεμάτη από μέρη για όμορφες βόλτες που δεν θέλετε να τελειώσουν ποτέ.
Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς
Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο αγαπημένα μας μέρη στην πόλη για εκείνες τις Κυριακές που όλοι θέλουμε να ξεκινήσουν και να τελειώσουν σε... χαλαρούς ρυθμούς.

Περίπατος στη Νέα Παραλία

nea_paralia
Η πιο χαλαρωτική και ρομαντική βόλτα στη Θεσσαλονίκη είναι αυτή κατά μήκος της Νέας Παραλίας. Ο περίπατός σας θα ξεκινήσει από το ύψος του θρυλικού Makedonia Palace και θα ολοκληρωθεί στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής. Με την ανάπλαση που έχει συντελεστεί, θα απολαύσετε έναν περίπατο με ευρωπαϊκό αέρα, καθώς περιδιαβαίνετε τα εντυπωσιακά θεματικά πάρκα που ενισχύουν την εικόνα μιας πανέμορφης ευρωπαϊκής πόλης. Μπορείτε να συνδυάσετε τη βόλτα σας με έναν καφέ την ώρα του ηλιοβασιλέματος με θέα στο Θερμαϊκό.
Αξίζει να κάνετε μια στάση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο κτήριο Μ2, στον 5ο όροφο του οποίου βρίσκεται το Allegro, το οποίο θα σας «ξελογιάσει» με την παραμυθένια του θέα στην παραλία, αλλά και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του. Όμορφο σκηνικό για καφέ, lunch break ή ένα χαλαρό δείπνο προσφέρει και το cafe-restaurant Β στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Στα Λαδάδικα για φαγητό

ladadika
Τα Λαδάδικα είναι ένα από τα πιο γοητευτικά κομμάτια της Θεσσαλονίκης, μια γειτονιά που δεν παραλείπουμε να επισκεφτούμε κάθε φορά που βρισκόμαστε στην πόλη. Η φημισμένη περιοχή στα νοτιοανατολικά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, που ορίζεται από τις οδούς Τσιμισκή, Δραγούμη, Σαλαμίνος και Κουντουριώτου, μας ταξιδεύει στα παλιά, καθώς έχει διατηρήσει την αυθεντικότητά της, ενώ παράλληλα παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον γευστικό σκηνικό, με εστιατόρια και μεζεδοπωλεία που έχουν ποιότητα και άποψη.
Το ζυθεστιατόριο Ζύθος πρωτολειτούργησε στην κεντρική πλατεία των Λαδάδικων, το 1990. Έκτοτε, κατάφερε να αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς της περιοχής. Μία από τις πιο αξιόλογες γευστικές στάσεις που μπορείτε να κάνετε είναι στο εστιατόριο Paparouna. Από την άνοιξη του 2017 μας υποδέχεται ανανεωμένο φιλοδοξώντας να μας ταξιδέψει από άκρη σε άκρη της πανέμορφης χώρας μας.
Στο Κιούπια Λαδάδικα θα ανακαλύψετε εξαιρετικές γεύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ενώ κάθε βράδυ θα ακούσετε live ελληνική μουσική (μπουζούκι-κιθάρα). Το Μαστίχα είναι ένα ιδαίτερο μεζεδοπωλείο-μπαρ που έχει πιστούς οπαδούς –κι όχι άδικα. Ξεχωρίζει για την ποιοτική μοντέρνα ελληνική κουζίνα, αλλά και την party διάθεσή του τις νύχτες.
Στην περιοχή των Άνω Λαδάδικων, στη πολυσύχναστη οδό Αγίου Μηνά, η κουζίνα του Finokio Meze Bar σερβίρει μερακλίδικα εδέσματα όλες τις ώρες της ημέρας. Αν πάλι έχετε όρεξη για σουβλάκι, ο κλασικός και αγαπημένος Σαββίκος στην Πολυτεχνείου και το μοντέρνο ψητοπωλείο Οδοντογλυφίδα αποτελούν must στάσεις.

Σεργιάνι στην Άνω Πόλη

anw_polh
Μια από τις πιο παραδοσιακές βόλτες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στη Θεσσαλονίκη είναι αυτή στη γραφική Άνω Πόλη. Η συγκεκριμένη περιοχή διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917 και βρίσκεται στο βορειότερο και ψηλότερο τμήμα της παλιάς πόλης. Τα όριά της εκτείνονται από τη βόρεια πλευρά της οδού Αγίου Δημητρίου και φτάνουν ως τα τείχη της Ακρόπολης και δυτικά και ανατολικά ως τα αντίστοιχα Βυζαντινά Τείχη, που σώζονται σχεδόν ανέπαφα. Όλα σε αυτή την πλευρά της πόλης θυμίζουν δεκαετία του 1960, με τη γραφικότητα να αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό σε ό,τι αφορά τα κτήρια, τους δρόμους και την ατμόσφαιρα.
Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός από το 1979 και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας γεμίσει με συναισθήματα νοσταλγίας και όμορφες εικόνες από άλλες εποχές. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας στην Άνω Πόλη αξίζει να κάνετε μια στάση στα Τείχη με την Ακρόπολη και το Επταπύργιο, στους ναούς του Οσίου Δαβίδ (Μονή Λατόμου), του Αγίου Νικολάου Ορφανού, των Ταξιαρχών, της Αγίας Αικατερίνης, του Προφήτη Ηλία και τη Μονή Βλατάδων, όπως επίσης στο βυζαντινό λουτρώνα της πλατείας Κρίσπου και το Αλατζά Ιμαρέτ της οδού Κασσάνδρου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την πλατεία Τσιναρίου με τα παρεΐστικα ουζερί και να απολαύσετε την ομορφότερη πανοραμική θέα της πόλης από τον Πύργο Τριγωνίου.
Το καφέ-ουζερί Τσινάρι είναι το κατάλληλο μέρος για όσους αναζητάτε ένα νοσταλγικό και λιτό περιβάλλον. Διαχρονικό στέκι της Άνω Πόλης, το Ίγγλις σερβίρει μια βαθιά νόστιμη κουζίνα με αρώματα Ανατολής και αγνά προϊόντα (Ηροδότου 32, τηλ. 23130 11967). Μια καλή επιλογή για φαγητό είναι και το μεζεδοπωλείο Τοίχο Τοίχο, το οποίο ξεχωρίζει για τις αυθεντικές στιγμές που προσφέρει σε ένα χαλαρό, άκρως φιλικό και εναλλακτικό περιβάλλον με θέα στα Τείχη της Άνω Πόλης.
  • Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολια σας ...

ATHENS the time is.. Αθήνα η ώρα ειναι ..

ADDTHIS